Nieuws

Mazda Vision Coupé verkozen tot Concept Car van het jaar

De Mazda Vision Coupé is verkozen tot ‘Concept Car of the Year’ tijdens de 11e jaarlijkse Car Design Night Geneva op de Autosalon van Genève 2018.
In de 18 leden tellende jury, die de Vision Coupé tot de beste verkoos, zitten onder meer designmanagers van internationale autofabrikanten. Het is het tweede eerbetoon aan Mazda's fraaie concept car, die afgelopen maand in Parijs op het Festival Automobile International 2018 ook al werd gekozen tot ‘Mooiste Concept Car van het Jaar’.

“Na de Parijse award vinden we het natuurlijk fantastisch dat de Vision Coupé alweer erkenning krijgt met deze internationale designprijs. We vinden het een grote eer dat dit model, dat de essentie van de Japanse esthetica uitdrukt, zo geprezen wordt door de internationale top van autodesigners,” verklaart Ikuo Maeda, Managing Executive Officer Design en Brand Style. “De kern van dit designconcept zal zichtbaar worden in de volgende generatie auto's van Mazda, waarvan de eerste in 2019 op de markt komt.”

De Vision Coupé werd onthuld in Tokyo in oktober 2017 en geeft een beeld van de volgende fase van Mazda’s Kodo – Ziel van Beweging designtaal, waarbij de bekende energie en dynamiek nu nog sterker de fundamentele elementen van de Japanse esthetica weerspiegelen. Het vloeiende en bedrieglijk eenvoudige ‘one motion’ ontwerp van deze concept car straalt elegantie en kwaliteit uit.

De Car Design Night Geneva wordt ieder jaar tijdens de Autosalon van Genève gehouden en gehost door Car Design News, een online en geprinte publicatie met als doelgroep de internationale automotive design liefhebbers.

Bekijk ook eens onze andere merken