Nieuws

Nieuwe Mazda6 verkrijgbaar vanaf 36.990 euro

Mazda heeft de eerste prijzen bekend gemaakt van de vernieuwde Mazda6, die begin juli leverbaar is in Nederland. De vanafprijs bedraagt 36.990 euro.

Voor de versie met SKYACTIV-G 145 benzinemotor en handgeschakelde zesversnellingsbak beginnen de prijzen bij 36.990 euro, inclusief kosten rijklaarmaken. De meest luxe uitvoering is de Signature met SKYACTIV-G 165, die alles biedt wat er mogelijk is op dit model, voor een rijklaarprijs van 44.240 euro.

Met de introductie van de vernieuwde Mazda6 is het topmodel van Mazda standaard voorzien van veel meer opties dan voorheen. Denk aan navigatie, een head-up display met projectie op de voorruit, LED verlichting (vóór en achter), stoel- en stuurverwarming, climate controle in twee zones en een achteruitrijcamera. Op het gebied van veiligheid geldt hetzelfde, ook daar zijn vanaf nu zaken als adaptieve bochtenverlichting, High Beam Control, Traffic Sign Recognition, Lane Keep Assist, Blind Spot Monitoring, Smart Brake Support en Mazda Radar Cruise Control standaard aanwezig.

Interieur Mazda6

De meerprijs voor de SKYACTIV-G 165 met 20 pk extra is 1000 euro. Voor de zestraps automaat op de benzine-uitvoering moet ook 1000 euro meer betaald worden. De Sportbreak heeft een meerprijs van 1500 euro ten opzichte van de Sedan. De SKYACTIV-G 194 met cilinderuitschakeling komt ook naar de Mazda6. Meer details over prijzen en uitvoeringen van deze versie worden later bekend gemaakt. 

Als absolute topuitvoering introduceert Mazda de Signature, de favoriet van de designers van Mazda. Hij is voorzien van de SKYACTIV-G 165 benzinemotor in combinatie met de handgeschakelde zesversnellingsbak en heeft een rijklaarprijs van 44.240 euro. 

In vergelijking met de basisversie is de Signature uitgerust met  19-inch velgen, een 7-inch digitale meterset, een Bose® geluidsysteem en een schuifkanteldak. Wat de Signature echt uniek maakt zijn de vele luxe elementen, zoals Nappa-leder interieur, sierpanelen van echt Sen-hout, materialen met suède-afwerking, een zwarte interieurhemel en een randloze binnenspiegel.

De Signature is ook beschikbaar met SKYACTIV-G 194 benzinemotor en met de hieronder genoemde dieselmotoren. 

Dieselen met de SKYACTIV-D 150 en 6MT begint bij een prijs van 43.490 euro inclusief kosten rijklaarmaken. In Signature uitvoering is de dieselvariant leverbaar vanaf 48.740 euro. De prijzen voor de versie met zestrapsautomaat en de nieuw beschikbare SKYACTIV-D 184 (handgeschakeld, dan wel automaat) worden op een later moment bekend gemaakt.

Bekijk ook eens onze andere merken