Nieuws

Even voorstellen aan... Fred van Laar

Deze maand maken we kennis met Fred van Laar, 48 jaar oud en woonachtig in Hoogland. Fred werkte jarenlang bij Autobedrijf Kreijne in Hoogland en maakt sinds januari onderdeel uit van ons team in Amersfoort. 

Fred, hoe ben je in het autowereldje verzeild geraakt?

"Ik was altijd gek van motorfietsen, dus daar wilde ik graag meer mee doen. Daarom heb ik destijds voor LTS Autotechniek gekozen. Op de zaterdagen en in de schoolvakanties kon ik aan de slag bij Kreijne in Hoogland, toen nog Peugeot-dealer. Zo is het dus allemaal begonnen.

"Ik deed vooral kleine klusjes, maar na mijn schooltijd kon ik fulltime aan de slag in de werkplaats. Vrij snel daarna ben ik naar het magazijn verhuisd en daar werk ik nu nog steeds. Ik ben ervoor verantwoordelijk dat de monteurs op het juiste moment over de juiste onderdelen kunnen beschikken, zodat ze zo snel mogelijk verder kunnen met hun werk. De meestgebruikte onderdelen moeten altijd op voorraad zijn. 

"Verder help ik ook schadebedrijven als ze onderdelen nodig hebben, zoals bumpers en voorschermen. Datzelfde geldt voor onze klanten, die bijvoorbeeld langskomen voor dakdragers of lakstiften. Kortom: ik zorg ervoor dat iedereen de spullen krijgt die op dat moment nodig zijn."

Je bent begonnen in de werkplaats, mis je het sleutelen niet?

"Ik sleutel in mijn vrije tijd nog steeds aan oude motorfietsen, maar dat is echt omdat ik het leuk vindt. Verder heb ik vorig jaar bijvoorbeeld nog een motorblok van een oud busje gereviseerd."

Je bent sinds januari weer terug bij Autobedrijf Kreijne, hoe bevalt dat?

"Heel erg goed! We hebben hier een heel leuke club en een compacte organisatie. Je merkt hier aan alles dat de dingen die je doet gewaardeerd worden en de lijnen zijn kort, dat werkt heel fijn. Je bent uiteindelijk toch een groot deel van de dag aan het werk, dus het is belangrijk dat je je goed voelt. Dat neem ik ook mee naar huis, want mijn gezin merkt aan me dat ik goed in mijn vel zit. Ik zit hier echt op mijn plek."

Bekijk ook eens onze andere merken