Nieuws

Mazda werkt aan twee EV's, waaronder variant met wankelmotor

Mazda en de wankelmotor: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We hebben dan ook goed nieuws, want de wankelmotor keert terug in een modern jasje.

  Mazda heeft de route tot en met 2030 al helemaal uitgestippeld. Dan moet de gemiddelde CO2-uitstoot 50 procent lager liggen dan nu het geval is. De eerste stap in die richting volgt al in 2019 met de introductie van de nieuwe SKYACTIV-X-motoren. Dankzij compressie-ontsteking zijn die motoren zuiniger dan ooit, maar Mazda wil meer.

Het is de bedoeling dat in 2030  alle Mazda's voorzien zijn van elektrische aandrijving. Dat kan zijn in de vorm van een hybride, maar ook een volledig elektrisch motorpakket. Mazda heeft in eigen huis twee elektrische auto's ontwikkeld en één daarvan krijgt een range extender in de vorm van de wankelmotor.

Kort gezegd komt het op het volgende neer: de standaarduitvoering van de Mazda EV heeft een bepaalde range. Kies je voor de versie met wankelmotor, dan gebruikt die brandstof om de accu's bij te laden, zodat je meer kilometers kunt maken zonder te hoeven stoppen bij een laadstation.

Bekijk ook eens onze andere merken