Nieuws

Tweederde van Europese autobestuurders wil nog steeds zelf kunnen sturen

Zelfrijdende auto's zijn de toekomst, maar niet iedereen zit erop te wachten om het stuur uit handen te geven. Uit onderzoek van Mazda blijkt dat 66 procent van de Europese automobilisten zelf wil...

Zelfrijdende auto's zijn de toekomst, maar niet iedereen zit erop te wachten om het stuur uit handen te geven. Uit onderzoek van Mazda blijkt dat 66 procent van de Europese automobilisten zelf wil kunnen rijden.

In het kader van de Drive Toghether-campagne schakelde Mazda onderzoeksbureau Ipsos in om onderzoek te doen naar rijplezier. Daaruit bleek bijvoorbeeld dat in Nederland 62 procent van de autobezitters altijd zelf het stuur in handen wil houden. Slechts 25 procent kijkt uit naar de zelfrijdende auto, dus verwacht in ons land niet al te snel autonome voertuigen op de weg.

Mazda staat voor de eenheid tussen auto en bestuurder, dus het doet ons goed dat veel mensen een hechte band met hun auto hebben. Sterker nog: meer dan 60 procent van de Nederlanders kruipt regelmatig voor de lol achter het stuur. 37 procent geeft de voorkeur aan autorijden boven gamen. 23 procent kiest liever voor rijden in plaats van een drankje in een bar of sporten.

Wil jij ook ervaren hoe mooi autorijden kan zijn? Kom eens langs voor een proefrit in de nieuwe Mazda CX-5 of leef je uit in de sportieve Mazda MX-5. Reken maar dat je dan voortaan ook met een lach achter het stuur kruipt.

Bekijk ook eens onze andere merken