Nieuws

Komt de auto van de toekomst uit een stofzuigerfabriek?

Het klinkt misschien als een grap, maar het gaat echt gebeuren: stofzuigerfabrikant Dyson start in 2021 met de productie van elektrische auto's.
  Dyson: je kent het merk vast wel van zijn draadloze stofzuigers zonder filterzak en de opvallende ventilatoren. Daar komt binnen een paar jaar een productcategorie bij, want Dyson wil elektrische auto's gaan produceren. Een gedurfd plan, maar het Britse merk lijkt exact te weten waar het mee bezig is, dus waarom zou het deze keer niet lukken?

De stofzuigermotoren van Dyson worden op dit moment gefabriceerd in Singapore. Daar moet ook de eerste EV van James Dyson van de band rollen. In december start de bouw van de nieuwe autofabriek. Dan gaat de klok lopen, want in 2021 moet op diezelfde locatie de eerste auto van Dyson geproduceerd worden.

Als je naar de stofzuigers en ventilatoren van Dyson kijkt, dan zie je dat het bij dit bedrijf niet alleen gaat om de techniek, maar vooral ook om de uitstraling. Dat zal ook bij de auto het geval zijn, want hoewel Dyson bepaald niet losloppig is, weten we nu al dat het design behoorlijk tot de verbeelding moet gaan spreken.

Een voorbeeld? Dyson zou Dyson natuurlijk niet zijn als het niet ergens iets met lucht zou doen. De techniek uit de handendrogers zou bijvoorbeeld gebruikt worden om je voorruit droog te blazen als het regent. Zo heb je geen ruitenwissers meer nodig. Denk aan de blazers in een wasstraat, maar dan op zo'n manier dat je ze altijd mee kunt nemen.

Bekijk ook eens onze andere merken