Nieuws

Mazda3 vanaf nu verkrijgbaar met revolutionaire Skyactiv-X motor

Mazda heeft vandaag officieel zijn revolutionaire Skyactiv-X benzinemotor gelanceerd met de start van de verkoop van deze bijzondere motor in de Mazda3. Klanten in verschillende Europese landen waaronder Nederland kunnen vanaf nu de nieuwe Mazda3 Skyactiv-X bestellen, waarvan vervolgens de eerste leveringen dit najaar worden verwacht. De nieuwe motor zal ook leverbaar zijn in de onlangs geïntroduceerde Mazda CX-30.

 

De 2.0 liter, viercilinder Skyactiv-X motor met Mazda's unieke Spark Plug Controlled Compression Ignition (SPCCI) technologie is 's werelds eerste commerciële benzinemotor die de vonkontsteking van een benzinemotor combineert met de compressieontsteking van een diesel.

De Skyactiv-X, die voorziet in een ultieme combinatie van de soepele prestaties van een benzinemotor en de superieure respons van een dieselmotor, beschikt over een maximaal vermogen van 180 pk en een maximum koppel van 224 Nm. De Mazda3 Sedan met Skyactiv-X motor scoort bovendien een uitstekend laag brandstofverbruik van 4,3 liter per 100 kilometer met een CO2 emissie van slechts 96 g/km.** Alle handgeschakelde versies beschikken over een energielabel A.

De nieuwe Mazda3 Skyactiv-X is, evenals de versies met Skyactiv-G, standaard uitgerust met Mazda M Hybrid technologie. Het intelligente 24-V mild-hybrid systeem minimaliseert het brandstofverbruik, verhoogt de efficiency van de motor en verlaagt de uitstoot door energie op te slaan tijdens het afremmen, die vervolgens gebruikt wordt voor een elektromotor, die de verbrandingsmotor ondersteunt.

De gloednieuwe Mazda3 Skyactiv-X is beschikbaar als Hatchback en Sedan, met een keuze uit de handgeschakelde Skyactiv-MT zesversnellingsbak of de zestraps automatische Skyactiv-Drive.

Alle versies met de Skyactiv-X motor zijn standaard voorzien van bredere uitlaatsierstukken. De velgen op de Luxury uitvoering zijn afgewerkt in Bright Silver (Sedan) of Black (Hatchback). Als optie is de Mazda3 Skyactiv-X Luxury ook beschikbaar met wit lederen interieur op de Sedan of donkerrood lederen interieur op de Hatchback.

Per 1 juli is de vanafprijs van de Mazda3 met Skyactiv-G 122 benzinemotor € 27.660,- rijklaar. De Skyactiv-X motor heeft een meerprijs van € 950,- ten opzichte van de versies met Skyactiv-G en is beschikbaar op alle uitvoeringen. De volledige prijslijst met daarin meer productinformatie en andere details is vanaf donderdag 13 juni beschikbaar.

Bekijk ook eens onze andere merken