Nieuws

András Király is de nieuwe leider in de tussenstand van het kampioenschap bij de Conrad Mazda MaX5 Cup

Tijdens races op Circuit Zandvoort scoorde hij met respectievelijk een tweede en zesde plaats zoveel punten dat hij kampioensleider Marcel Dekker wist te passeren in de ranglijst, met nog één...

Tijdens races op Circuit Zandvoort scoorde hij met respectievelijk een tweede en zesde plaats zoveel punten dat hij kampioensleider Marcel Dekker wist te passeren in de ranglijst, met nog één evenement te gaan. Dekker kende een zeer ongelukkig weekend en werd in de tweede race van de baan gereden en daarmee uitgeschakeld, wat hem veel punten kostte. Bij de teams deed Frenk Vollebregt goede zaken voor Lefremi Racing, dat opschoof naar de tweede plek in het kampioenschap.

Doekje voor het bloeden voor Marcel Dekker was dat hij wel de snelste raceronde op zijn naam zette, gerekend over beide races, in de 10e ronde van de eerste race in een tijd van 2:07.785.

Dit jaar verdient de beste coureur 60 punten per race, de nummer twee 59 enzovoort. Daarbij komt nog wel een belangrijk aspect en dat is dat elke coureur, onder bepaalde voorwaarden, zijn slechtste drie resultaten van het seizoen mag aftrekken. Zonder deze aftrekresultaten is Király nu de nieuwe leider in de tussenstand, met 875 punten. Dekker zakt naar de tweede plek met 835, gevolgd door Wubben met 816. Bultman en Kreijne blijven vier en vijf met 792 en 769 punten.

In het teamkampioenschap, voor teams die het hele seizoen met meer dan één coureur de strijd aangaan, zijn er per race maximaal 10 punten te verdienen. Frenk Vollebregt van Lefremi Racing scoorde de meeste punten bij de teams en zorgde ervoor dat zijn team opschoof naar de tweede plek, nu met 199 punten. One Racing by Huyer blijft leider in de tussenstand met 216 punten.

De zeven evenementen van de Conrad Mazda MaX5 Cup omvatten totaal 19 races meetellend voor het kampioenschap en vinden plaats op drie verschillende circuits. Naast dat van Zandvoort worden ook Assen en het Belgische Zolder aangedaan.

Bekijk ook eens onze andere merken