Mazda toont voorproefje van elektrische auto

In de showroom van Kreijne is momenteel nog geen elektrische Mazda te zien, maar dat gaat op korte termijn veranderen. Mazda heeft onlangs namelijk weer een tipje van de sluier gelicht van de nieuwe, volledig elektrische auto van het merk.

De Mazda e-TPV, een conceptauto op accu van Mazda, is vorige week getest op de openbare weg. e-TPV is de elektrische aandrijflijn die Mazda gaat toepassen in het eerste volledig elektrische model. Bij de proefrit is deze aandrijflijn ingebouwd in een aangepaste versie van de Mazda CX-30. Kortom, een CX-30 op accu.

200 kilometer bereik

De pers mocht het elektrische prototype al testen in Noorwegen. Hierbij was onder meer Autoweek aanwezig. Volgens het tijdschrift heeft het accupakket een waarde van 35,5 kWh, dat is aangevuld met een synchroonmotor van 143 pk (en 265 Nm). Hoewel het vermogen op het eerste gezicht beperkt lijkt voor een accu, is Mazda ervan overtuigd dat dit de optimale grootte is. Ook voor accu's geldt: groter is niet altijd beter. Een kleinere accu is lichter en bestuurders rijden toch bijna niet op vol vermogen. Daarom houdt Mazda het op 35,5 kWh. Met een volle accu van dit vermogen is het mogelijk om ongeveer 200 kilometer te rijden. Mazda heeft de synchroonmotor toegevoegd om die afstand te vergroten.

Meer nieuws in oktober

Wanneer we het nieuwe model precies te zien krijgen, is nog niet bekend. Mazda houdt het voorlopig op 'to be unveiled soon'. Waarschijnlijk krijgen we meer te zien op de Tokyo Motor Show, die van 24 oktober t/m 4 november plaatsvindt in de Japanse hoofdstad. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en houden jullie op de hoogte!

occasions

Bent u op zoek naar een mooie occasion? Bekijk dan hier ons aanbod.

welkom

Welkom bij autobedrijf Kreijne, bent u benieuwd wie wij zijn?

PRIJZEN EN DOWNLOADS

Wilt u meer te weten komen over de Mazda CX-30? Download de brochures.

Bekijk ook eens onze andere merken